10 vertelt over...

* Weerspiegeling
.

Steeds meer een huis!

Iedere stap die gezet wordt om ons nieuwe huis vorm te geven is prachtig om te volgen. Vakmensen aan het werk die precies weten wat te doen. Ik ben telkens weer onder de indruk hiervan.

Afgelopen week weer dromend van hoe het straks wordt er samen met echtgenoot doorheen gelopen.

Wonen en werken op één locatie. Voor mij als ondernemer een logische ontwikkeling om een mooi kantoor (en een trainingsruimte) vorm te gaan geven.
Voor de 'thuiswerkers' straks een echte werkplek in plaats van een bureau ergens boven in een kamer.
En voor ons een droomplek om straks te wonen. Aan het water, in het dorp waar we al zoveel jaar met veel plezier wonen.

Het huis weerspiegelde mooi in het water dit weekend.

En weerspiegelen is iets wat past bij einde van het jaar. Een jaar waarin dit geweldige plan eindelijk startte.

En een jaar waarin ik weer veel prachtige opdrachten heb mogen doen als dagvoorzitter en in presentatiecoaching.
Zoveel nieuwe inspirerende mensen weer ontmoet.

Dank voor al deze mooie ontmoetingen en samenwerkingen.

#2023 #10voorjedag #Korenmaaier #CasaStuifzand #Biddinghuizen #dagvoorzitter #presentatiecoach

gepubliceerd ook op LinkedIn op 18 december 2023

* Pepermuntje
.
Afgelopen zondag had ik een bijzondere rol. Ik speelde een standbeeld in de kerk, in het kader van het project van de Kinderkerk.

Een leuke manier van anders dan anders voor een groep staan. Niet mogen reageren op wat de kinderen zeggen, niet in de lach schieten, niet druk maken om wat 'de mensen' er van zouden vinden dat ik dit deed. Letterlijk over de groep heen kijken en nul verbinding met de mensen in de kerk. Ik sloot me af voor alles wat er gebeurde.

Hoe anders werd het toen ik een pepermuntje ('een King voor de Queen', zei de dominee later) kreeg van één van de kinderen en er wel weer interactie mogelijk was.

Bij het terugkijken van de opname van de dienst zag ik bij mezelf de metamorfose: van lege blik naar warmte, van geen contact naar luisteren naar en spreken met de ander, van alleen gezien worden naar ook de ander zien.

Het zette me aan het denken. Ik heb ditzelfde gezien bij sprekers die zich onzeker voelen. De neiging om te bevriezen en geen contact te maken. Om in de eigen wereld te kruipen zonder te voelen wat het met jezelf (en de ander) doet.

Ik gun iedereen dit 'pepermuntje' om in beweging te komen en met meer zelfvertrouwen jezelf te presenteren.

Ik heb de pepermuntjes! Kom jij er eentje proeven?

presentatietraining | ondernemerszelfvertrouwen

29 november 2022

* Samen werken in samenwerken
.
Veel dingen schieten door mijn hoofd wanneer ik terugblik op mijn zakelijk 2021 en door mijn agenda blader. Mooie nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan. Prachtige presentatieklussen gehad. Mooie trainingen mogen verzorgen...

Maar bovenaan staan alle inspirerende ontmoetingen en gesprekken. Iedere keer merken dat samen werken in samenwerken loont. Niet voor niets is dat al vanaf de start van mijn bedrijf mijn uitgangspunt: Samen werken voor jouw dag zodat jouw dag een 10 wordt.

En dat wens ik je toe voor het nieuwe jaar. Dat er maar veel dagen als een 10 mogen voelen door samen te werken in samenwerken.

#samenwerken #samen #werken #10voorjedag #presentatietraining #dagvoorzitter #presentatiecoach #verenigingsmanager

Gepubliceerd op LinkedIn 23-12-2021

* Wonderful way of time

"Time has a wonderful way of showing us what is really important"

Een quote van Margaret Peters die mij stil deed staan bij de afgelopen tijd, bij het afgelopen jaar dat voor iedereen in een stroomversnelling anders werd.

Van een succesvol eerste kwartaal naar misschien wel positief getest
Van zorgen om de dag vliegt voorbij naar de tijd kruipt
Van drie zoenen bij nieuwjaar naar blijf letterlijk maar niet figuurlijk uit mijn buurt
Van netwerken en feest naar thuis en soms eenzaam
Van samen afscheid naar stil verdriet
Van steeds maar bezig naar stilstaan en toch doorgaan
Van het loopt perfect naar schakelen en anders denken

Ik hoop en wens voor jou en wie je lief is dat het nieuwe jaar lucht, adem, ontmoeting en nabijheid zal brengen.
Dat we de tijd blijven nemen voor waar het werkelijk om gaat.
En is het niet dichtbij, dan op afstand verbonden.

21 december 2020 | gepubliceerd op LinkedIn en Facebook
Op 22 december bleek dat ik positief getest was op Covid-19

Foto: uit mijn nieuwe agenda van Essencio

>> terug naar boven

* Overboord geslagen, wat nu?

Het overkomt je. Je denkt dat je oplet en toch is er onverwacht een windvlaag of een overstag gaan waardoor je overboord slaat. Het is mij letterlijk overkomen tijdens een zeilles bij een klapgijp, nota bene in het zicht van de haven. Even de aandacht verloren, even niet scherp op bevind ik mij op de juiste positie? En daar lag ik in het water. Gelukkig met zwemvest. Maar hilariteit alom. Een mooie oefening voor "man overboord". Ik werd aan boord gehesen en stond even later uitdruipend op de kade. Maar mijn zelfvertrouwen in ik ken de ‘klappen van de gijp’ had een deuk op gelopen.

Pas op voor de klapgijp
Als jij jezelf moet presenteren kan dit ook voorkomen. Je hebt het gevoel dat je op de juiste plek staat, dat je weet hoe de wind waait, dat je voorbereid bent op de
klapgijp, op het onverwachte. En toch gebeurt het. Iets onverwachts zorgt voor
een klap in je zelfvertrouwen. Ineens je tekst kwijt, een lastige vraag waar je
zo gauw geen antwoord op hebt, publiek wat af lijkt te haken en de smartphone
interessanter vindt, een team wat niet lijkt te zien wat jij bedoelt. Met lood
in je schoenen loop je het podium af of het overleg uit.

Het roer weer in jouw handen
Door de zeillessen die ik volgde kwam mijn zelfvertrouwen weer terug. Gelukkig is er ook bij jezelf presenteren de mogelijkheid om ‘zeilles’ te nemen en te zorgen dat je zelfvertrouwen weer groeit. Door presentatietraining werk je aan met meer zelfvertrouwen jezelf presenteren. Je leert hoe de wind waait door de golven – je toehoorders – te leren lezen. 

Je ontdekt waar je sterkte punten liggen, hoe jij het roer van jouw presentatie of gesprek zelf in handen houdt. Je leert signalen herkennen waardoor de klapgijp uitblijft en jij binnenboord. Het lood verdwijnt uit je schoenen. Het roer ligt stevig in jouw handen.

Ga naar zeilles!
Ik help jou bij deze zeilles in jezelf presenteren. Als een zeilinstructeur die de leerlingen op zichzelf, de boot en de golven leert vertrouwen neem ik je mee en laat ik jou het roer van je presentatie weer in handen nemen. Kom jij binnenkort bij
mij op ‘zeilles’?

Met dank aan Roos en Ruth voor de leerzame, leuke en inspirerende zeillessen in de afgelopen twee jaar.

Gepubliceerd op LinkedIn op 19 april 2019

>> terug naar boven

 

* Een hoopvol 2018

Beste jij die dit jaar op mijn pad kwam,

Aan het eind van het jaar is het goed om terug te blikken op wat geweest is. En vooruit te kijken naar wat komt.

2017 was voor mij een jaar waarin ik nog meer mocht groeien als ondernemer. Dankbaar ben ik voor al het werk dat op mijn pad kwam. In het presenteren, het zijn van dagvoorzitter, het geven van presentatietraining. Maar ook al het mooie werk op vrijwillige basis draagt er toe bij dat ik gekomen ben waar ik nu sta. Dankbaar ben ik voor alle mensen die ik heb ontmoet in dit jaar, dank voor de ontmoeting met jou.

Blijvend in ontwikkeling. Groeiend. Altijd open voor nieuwe ideeën en samenwerkingen.

Ik heb genoten van alles wat ik mocht ondernemen.

Ik wil jou bedanken voor jouw aandeel hierin.

Dank dat we samen mochten werken, dank voor mooie gesprekken, dank voor bijzondere ontmoetingen, dank dat ik jou een stukje op weg mocht helpen, dank dat jij mij een stukje op weg hielp. Dank voor het in mij gestelde vertrouwen.

Ook in het nieuwe jaar ga ik graag met jou op weg.

Ik wens je goede Kerstdagen en een hoopvol 2018.

Hartelijke groet,

Tineke

Biddinghuizen, december 2017​

>> terug naar boven

* Naar de top

Een dagje oppas in plaats van werk. Neefje van bijna zes. Op de foto op weg naar de top van de spin, het klimtoestel op het veld naast ons huis.

Weloverwogen

Onbevangen vol zelfvertrouwen. Maar wel weloverwogen. Hij koos het juiste touw om op te staan, overbrugde afstanden die hij aankon. Zorgde zelf voor letterlijke houvast. En vol trots stond hij bovenaan. Genoot van het uitzicht en vertelde aan mij (ik stond op de grond) wat voor moois hij allemaal zag en hoe ver hij kon kijken. En dat de spin lang zo hoog niet was als de hoogste toren in Dubai. Daarover had hij bij het Klokhuis een keer een aflevering gezien.
Prachtig om te zien en van te genieten.

Met houvast naar de top

Overzicht en uitzicht. Weloverwogen te werk gaan, de juiste stappen zetten en zorgen voor de houvast. Verdiepen in het onderwerp. Symbolisch voor hoe ik mijn werk doe. Ik help jou en jouw event of bijeenkomst naar de top en zorg voor jouw houvast.

Kennismaken met mij als presentator of dagvoorzitter? Of interesse in mijn presentatietraining? Stuur een bericht en we gaan in gesprek.

Tineke
augustus 2017

​Deze '10 vertelt' is ook gepost op mijn Facebook- en LinkedInpagina


>> terug naar boven

* Papaver

​In onze tuin groeien en bloeien in deze tijd van het jaar verschillende soorten bloemen en planten. Ieder jaar weer een prachtig wisselend natuurbeeld vol kleur in het groen.

Toevoeging

​Tussen de vrouwenmantel, aan de rand van onze vijver, is een papaver gaan groeien. Aangewaaid, geworteld, gegroeid en gaan bloeien. Het rood steekt af in en boven het geel en groen. Een bloem die laat zien wie zij is, niet bang om uit de toon te vallen maar juist een prachtige toevoeging aan het geheel wat er al was.
En als het werk gedaan is, de bloeitijd voorbij is, vormt de papaver zaadkorrels die achterblijven en zich verspreiden en op een nieuwe plaats tot bloei kunnen komen.

Zijn als de papaver

​Deelnemers aan mijn presentatietraining wil ik laten zijn als een papaver. Boven zichzelf en hun omgeving uit durven en kunnen groeien en tot bloei komen. Als de training klaar is blijven de zaadkorrels die gezaaid zijn door de training. Zaadkorrels die zich wortelen en tot bloei komen in het kleurenpalet van de deelnemer.

Wat zaai jij?

​Ik hoor graag van jou welke zaadkorrels jij wilt zaaien in jouw kleurenpalet. Lees over mijn training op deze pagina.

Tineke
​juni 2017

>> terug naar boven

* Aardappelbingo

Op sociale media is van alles te lezen, te liken, op te reageren. Ik lees graag artikelen via LinkedIn en gebruik Facebook vooral voor de ontspanning. Natuurlijk deel ik via Facebook ook persoonlijke en zakelijke dingen, maar het is voor mij vooral een 'kijk eens hoe leuk de wereld is', een 'tjongejonge wat maken sommige mensen zich druk om niks' en een 'meeleef met familie en vrienden' medium.

Eén van de leuke berichten die ik tegenkwam was de oproep van Boerenbusiness.nl. Zij zochten een presentator voor de aardappelbingo. De Aardappelbingo? Daar had ik nog nooit van gehoord. Hoewel wonend in de Flevopolder ben ik niet zo agrarisch onderlegd dat ik zo kon ophoesten "oh, ja, de aardappelbingo! Leuk!"

Nieuwsgierig geworden klikte ik door op het filmpje van vorig jaar. Wat een geweldig concept. Verdeel het jaar in periodes, kies een volledig willekeurig gekozen verkoopmoment en kom zo tot een gemiddelde verkoopprijs voor de fritesaardappelen.

Na een berichtje achter te hebben gelaten ("wat een leuk iets!") werd ik vervolgens benaderd of ik de presentatie voor mijn rekening wilde nemen. "Kost je ongeveer anderhalf uur", lieten ze desgevraagd weten. Want ja, ik moest die middag ook gewoon nog eten koken, dus dat 's morgens maar alvast gedaan - briefje op het aanrecht met instructies voor zoon en dochter over hoe laat de oven aan moest en op welke temperatuur.

Op naar Lelystad. Alleraardigste mensen ontmoet. En de opnames konden van start. Zittend voor een groene achterwand en draaiend aan het bingomolentje. Ik zag de humor er wel van in. En vooral ook hoe belangrijk mijn taak was. Want ik heb maar mooi de verkoopmomenten bepaald.

En die anderhalf uur? Dat was uiteindelijk nog geen half uur, mede door een goede samenwerking. Wat een geluk: omdat het eten toch al klaar was had ik bonustijd in de zon.

Tineke
april 2017

>> terug naar boven 

* Welke uitdaging ga jij aan?
Ik ben druk bezig met het voorbereiden van mijn workshops die ik ga geven tijdens het Congrestival Out of the Box op 31 januari in Amersfoort. Door het volgen van de workshop krijgen deelnemers een deel van mijn presentatietraining. En dat is nu de uitdaging waar ik mee bezig ben: hoe inspireer ik in een half uur mijn deelnemers? En uiteraard hoop ik dat het deelnemers oplevert voor mijn presentatietraining.

Hoe vind ik deelnemers?

Want dat is misschien nog wel de grootste uitdaging waar ik mee bezig ben. Ik weet dat mijn presentatietraining een mooie (praktische en leerzame) training is in hoe sta je met meer zelfvertrouwen op het podium (letterlijk, of bijv meer zelfvertrouwen tijdens een gesprek of teamoverleg of presentatie of lezing of pitch). De deelnemers aan mijn try-out waren het hier mee eens (mooie aanbevelingen mogen ontvangen!) maar.... hoe 'verkoop' ik dit dan aan potentiële deelnemers?

Hoe doe jij dat? Hoe vind jij je deelnemers voor je training, je cursus, je workshop?

In het diepe springen

Soms moet je ook maar gewoon in het diepe springen en weten dat het goed is wat je doet. Want daar ben ik wel zeker van. Mijn hart ligt in het werk wat ik nu doe.

Spring jij ook?

Tineke
januari 2017

>> terug naar boven

* Dat elke dag een 10 mag zijn

Het jaar 2016 is bijna voorbij. Het was voor mij een jaar waarin mijn bedrijf 10 voor je dag steeds meer vorm heeft gekregen. Mooie opdrachten, mooie ontmoetingen op veel verschillende vlakken. Dank een ieder voor de fijne samenwerking, voor inspirerende woorden, voor advies, voor meedenken, voor het in mij gestelde vertrouwen. 

In 2017 bouw ik verder aan mijn bedrijf. De grens tussen een jaar wat bijna voorbij is en een nieuw jaar is voor mij ook het moment om plannen nog meer vorm te geven. Naast mijn werk als dagvoorzitter en presentator ga ik in het nieuwe jaar presentatietraining geven. Hier heb ik in de afgelopen maanden een start mee gemaakt. De training wordt in groepen gegeven, kan individueel en is ook geschikt voor teams.

2016 is bijna voorbij. Ik ben dankbaar dat ik de kansen heb gekregen om mijn werk te kunnen doen en mijn netwerk uit te breiden. In 2017 hoop ik dat dit door gaat en ik voor oude en nieuwe contacten mag zorgen voor een 10 voor je dag. Graag tot ziens.

Ik wens jou en allen die je lief zijn heel goede Kerstdagen en voor 2017 wens ik je toe dat elke dag een 10 mag zijn.

Hartelijke groet,
Tineke
december 2016

* Op zoek naar jouw 10 voor je presentatie

Op de vraag "kun jij een middag verzorgen en een presentatietraining geven?" heb ik ja gezegd tegen Marijke. En zo gezegd, zo gedaan.
Informatie verzamelen, programma bedenken... En wat is het doel van de middag? Wat wil ik dat de deelnemers na deze middag bereikt hebben? Mijn uitgangspunt was in eerste instantie de EHBO-kit, de eerste hulp bij op het podium staan. Maar...

Terugdenkend aan mijn eigen leerproces in (vrijwilligers)werk en deelnemen aan activiteiten, kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk draait om één kernwoord:

Zelfvertrouwen

Alles draait om zelfvertrouwen. Door ervaringen en begeleiding in werk, scholing, meespelen in musicals, zingen in een koor, vrijwilligerswerk heb ik mijn zelfvertrouwen op het podium opgebouwd. En wat is er mooier om hiervan uit te delen aan mijn deelnemers? Zo bedacht, zo gedaan!

10 voor je presentatie
Veel doen en de theorie er tussendoor verweven. Want hoe bereid je je voor? hoe sta je eigenlijk op het podium? Wat doe je met die microfoon? O, en waar laat ik nou mijn handen? Maak maar je eigen 10 voor je presentatie was uiteindelijk mijn opdracht aan hen.

De middag was te kort! En wat was het geweldig leuk om te doen. Zo mooi om te zien hoe deelnemers na tips en tricks en het gewoon maar doen bewuster en met meer zelfvertrouwen op het podium stonden.

Neem jij je podium?
En dan verder. Ik gun iedereen zijn of haar plek op het podium. Het podium van waar jij jezelf presenteert. Het podium: letterlijk, de plek waar je een lezing of presentatie moet geven; figuurlijk, als je in de spotlights staat omdat je een presentatie gaat geven, een pitch, een salesgesprek.

Lees meer over de training 10 voor je presentatie. Je kunt contact met mij opnemen en samen gaan we kijken wat voor jou werkt om het podium met meer zelfvertrouwen op te gaan.

Jij mag je podium nemen, want je mag gezien worden.

Tineke
december  2016


 

* Geef jij ook les?

"We hebben in oktober weer een ochtend, een ZP Coffee, in Harderwijk. Kom jij dan iets vertellen over je werk? En kun je dan een presentatie houden?"
"Leuk!" zei ik, "natuurlijk kan ik dat. Ik kom."

Tja... en toen...
Een presentatie houden van twintig minuten is even iets anders dan een pitch houden van een minuut.

EHBO-kit
Al denkend over 'hoe ga ik dat nou eens aanpakken' viel mijn ook op het kleine EHBO-tasje wat ik altijd in mijn tas heb. Geen tasje gevuld met pleisters en verband, maar gevuld met noodvoorziening voor mezelf. Wat als ik een ladder in mijn panty krijg? Blanke nagellak! Wat als een knoop van mijn kleding springt? Een klein naaisetje! ​En zo was het idee geboren voor mijn presentatie.

Eerste Hulp Bij Op het podium staan
"Geef jij ook les?" "Doe je dit vaker?" En "Zullen we samen eens kijken of jouw workshop past in mijn dag voor ondernemers?"

Het smaakt naar meer. Daar ga ik de komende tijd mee aan de slag. Ik heb ervan genoten om mede-ondernemers wat meer zelfvertrouwen te kunnen geven voor hun voorbereiding en uitvoering bij het geven van een presentatie, ik was voor een aantal Eerste Hulp die ze hadden gekregen bij het Op een podium staan.

Plannen
Wil jij meer weten over de EHBO-kit voor het geven van een presentatie? Laat het me weten via tineke@10voorjedag.nl en ik houd je op de hoogte van mijn plannen.

Tineke
oktober 2016


* Be Excellent!

Dinsdag 27 september was het event Be Excellent, georganiseerd door 7Life, bij AFAS in Leusden. Een dag voor ondernemende vrouwen. Een topdag! Vorig jaar ben ik bij de eerste editie van dit evenement geweest. En zodra de aanmelding mogelijk was, heb ik me aangemeld! Dit was een dag die ik niet wilde missen.

Speciaal
Wat maakte deze dag dan zo speciaal en bijzonder? Het gevoel dat ik als deelnemer er toe doe. Dat ik belangrijk ben. Dat er naar mij geluisterd wordt (bijvoorbeeld in de korte coaching over de ingevulde 7Life-scan over communicatiestijlen).

Voor mij eindigde de dag met een gedicht van de "complimentenman" - PoetryCorner Sneldichter Op Locatie. Er werd oprecht geluisterd naar wat ik vertelde en ik was - en ben - onder de indruk van de mooie woorden.

Ook dit jaar vertrok ik 'op vleugels' naar huis, met een glimlach van oor tot oor. Op de positieve energie die ik ervaren heb, kan ik een mooie poos teren.
En het gedicht zit inmiddels in een lijstje als bijzondere herinnering aan een geweldige dag.

Be Excellent!
Het aandacht hebben voor de gasten, het oprecht luisteren en het oog hebben voor de details. Dat heb ik in mijn werk hoog in het vaandel staan. Samen werken voor jouw dag, zodat je dag excellent wordt. Een 10 voor je dag.

Doorpraten of brainstormen over wat ik voor jouw evenement kan betekenen als dagvoorzitter of presentator? Ik maak graag een afspraak. Je kunt hiervoor het contactformulier invullen of bellen of mailen.

Tineke
september 2016Realisatie: Sybit - Software op Maat